Nikola Ploszková

Ing. Nikola Ploszková

trenérka

Kontaktní údaje:

nikola.ploszkova@gmail.com
+420 604 639 547

č. účtu: 2001802469/2010

Po domluvě může přijet až k vám

O Nikole

Psi mě provázejí celým životem a postupně se mi s různými zkušenostmi z klasických cvičáků měnil pohled na celou kynologii. Nikdy mi nebylo příjemné pracovat se psy formou tlaku a trestů. Moji psi byli vždy velmi citliví a nátlak na ně nefungoval, naopak měl opačný efekt a cítila jsem, že je ztrácím. Ale i „alfa“ obdobím jsem si v životě prošla.

V mém okolí nebyl cvičák, na který bych ráda chodila a proto jsem nechodila raději na žádný. Stačily mi základní povely a psy jsem měla především jako parťáky. Postupně jsem se také začala věnovat dočasným péčím o staré nebo nechtěné psy a převýchově týraných psů. Pod rukama mi prošla již všechna možná plemena od psů typu bull, přes leopardy, jack russela až po ridgebacka. Někteří u mě dožili, někteří si užívají láskyplný život v nových domovech. Vše jsem se snažila zvládnout dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, než jsem narazila na intenzivní téměř roční kurz Akademie pro instruktory psí školy pořádaný Psí školou Koira. Konečně jsem měla k dispozici ucelené informace, které jsou mému srdci a svědomí blízké.

Na základě tohoto kurzu, dalšího neustálého sebevzdělávání a možnosti učit se od těch nejlepších kolegyň z Koiry se v současné době věnuji lekcím zaměřeným na problémové chování, socializaci, komunikaci, separační úzkost, výcvik a výchovu štěňátek, puberťáků i starších psů, vodítkové dovednosti, přivolání, terapii pomocí Bachových esencí a okrajově také preventivním ošetřením pomocí Dornovy metody pro zvířata. Práce s klienty a jejich psy se stala mou velkou vášní. Mimo jiné spolupracuji s několika charitativními spolky a věnuji se kreslení portrétů zvířat (především psů) dle fotografií. Aktuálně mě však nejvíce zaměstnává syn a smečka mých tří psů.

Nemám za sebou žádné zkoušky, neúčastním se soutěží ani výstav, protože to zkrátka nepotřebuji. Mým cílem je naučit se psům rozumět, umět s nimi komunikovat a vždy jim být oporou, ochráncem a rovnocenným parťákem ve všech situacích, které nám společný život přináší.