Školka pro štěňátka a začátečníky

Kurz: Kdo nečuchá s námi, čuchá proti nám I.

Úvod do Noseworku

Každý pes rád a často používá svůj nos k získání různých informací. Zajímalo by Vás, jak ho naučit používat tento jedinečný smysl pro nás? Chcete trochu nahlédnout pod pokličku království pachů, ve kterém žijí naši mazlíčci? Rádi byste svého pejska zaměstnali i jinak, než pohybovými aktivitami? Pachové práce jsou ideální možností, jak zabavit psa mentálně a bez nutnosti velkých fyzických výkonů.

Kurz probíhá 2x – 3x ročně.

Pro koho je tento kurz vhodný?

Tento typ práce se psem je velmi vhodný i pro pejsky v rekonvalescenci, pomáhá snižovat úroveň stresu u aktivních a sportujících psů, zaměstnává mozek pejska a rozvíjí jeho schopnost řešit úkoly a soustředit se. Kurz je vhodný i pro zájemce o psí sport – Nosework.

Co nás čeká?

Kurz se skládá z 8 hodinových lekcí, na kterých se bude pejsek učit používat svůj čumák pomocí pamlskových her a rozlišováním specifického pachu pro nosework. Abyste celý kurz s pejskem zvládli v pohodě absolvovat, bude vhodné, pokud si některé cvičení budete procvičovat i samostatně doma mezi lekcemi. 5 až 10 minut denně vám na to bude bohatě stačit.

Pro zájemce bude na tento kurz navazovat pokračovací kurz, kde budeme dále rozvíjet vyhledávání specifického pachu pro nosework.

Co budete potřebovat?

Na první hodinu budete potřebovat: hladký obojek (nestahovací) nebo postroj, vodítko, dostatek chutných odměn, můžete vzít i vlastní vzorek (skořici vcelku).
Na další lekce a domácí trénink budete potřebovat: min 3x 7dcl sklenice jako na med, klikr (kdo používá), další pomůcky upřesním v průběhu kurzu.

Praktické informace

Maximální počet pejsků na lekci je 4.

 

Trenérka

Júlia